Калорійність меду
Вважається, що мед є дуже калорійним продуктом. Але чи це дійсно так? Давайте порівняємо калорійність меду з калорійністю деяких інших продуктів.
Калорійність шоколаду — від 530 до 555 кілокалорій на 100 грамів продукту, залежно від виду: молочний має більше калорій, ніж чорний, а шоколад з горіхами — це просто калорійна бомба.
Волоські горіхи мають близько 650 кілокалорій на 100 грамів, мигдаль — майже 600 кілокалорій, соняшникове насіння — близько 550.
Найбільшу енергетичну цінність має сало — майже 850 кілокалорій на 100 грамів ваги.
То скільки ж калорій в меді? На фоні цих продуктів мед виглядає більш ніж скромно. В середньому всього лиш 304 кілокалорій на 100 грамів ваги.
Скільки калорій в чайній ложці меду?
У чайній ложці меду — близько 20 кілокалорій. В столовій ложці — близько 65 кілокалорій.
Ми виходимо з того, що в чайній ложці 7 грамів меду, у столовій – 21 грам, а середня енергетична цінність меду – 304 кілокалорії на 100 г.
Калорійність окремих сортів меду може відрізнятись. Все, також, залежить і від розміру ложки :)
Де більше калорій в меді чи в цукрі?
Калорійність цукру — близько 400 кілокалорій на 100 г. Це значно більше, ніж калорійність меду (304 ккал). Фактично цукор має на третину більше калорій, ніж мед.
Мед чи цукор: що краще?
Мед чи цукор? Кожен мусить сам дати собі відповідь на це питання. А щоб легше думалось, ось вам кілька фактів про мед і цукор.
Де більше калорій в меді чи в цукрі?
Калорійність цукру — близько 400 кілокалорій на 100 г. Це значно більше, ніж калорійність меду (304 ккал). Фактично цукор має на третину більше калорій, ніж мед.
Мед чи цукор: що краще?
Мед чи цукор? Кожен мусить сам дати собі відповідь на це питання. А щоб легше думалось, ось вам кілька фактів про мед і цукор.
- Основний складник меду — фруктоза і через це мед солодший від цукру. Щоб підсолодити чай, можна обійтись меншою його кількістю.
- Мед включає мікроелементи та амінокислоти, в той час, як цукор це практично тільки чисті вуглеводи.
- Мед має нижчий глікемічний індекс, ніж цукор. Він повільніше підіймає рівень цукру в крові та довше утримує його.
- Рафінований цукор на 99% складається з сахарози. Перед всмоктуванням сахароза спочатку мусить бути розщеплена на прості цукри, на що організм тратить додаткову енергію. Мед в основному складається з простих цукрів, які додатково розщеплювати не потрібно.
Можливо саме через це Едмунд Гілларі мав у своєму наплічнику аж два кілограми меду, коли вперше підіймався на Еверест в 1953 році.
Останнім аргументом на користь меду є смак, але тут вже кожен мусить вирішувати сам :)
А що більше смакує вам? Мед чи цукор?